Αλέξης Σαββόπουλος

Το ενδιαφέρον καλοκαίρι του Άρη και οι συνέπειες του κορωνοϊού

Εν μέσω κορονοϊού και απαγόρευσης μεταγραφών από τη FIFA, ο Άρης έχει αρχίσει δειλά-δειλά να καταστρώνει το πλάνο του για την επόμενη σεζόν.

Αν και υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες, ένα είναι σίγουρο. Ότι πάμε για ένα άκρως ενδιαφέρον καλοκαίρι που λογικά θα σηματοδοτήσει ένα κύκλο αλλαγών στο ποδοσφαιρικό τμήμα και πιθανότατα και μια αλλαγή φιλοσοφίας. Αγωνιστικής και οικονομικής. Αν αυτή θα επηρεάσει την δεδομένη ποιότητα του club την τελευταία διετία θα εξαρτηθεί από την επιτυχία των επιλογών.

Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι σε τρεις μήνες εκπνέουν 14 συμβόλαια, σε προϊδεάζει ακόμη και για την προοπτική σαρωτικών αλλαγών. Κουέστα, Τσιλιγγίρης, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ούγκο Σόουζα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί, Ιντέγε, Τόνσο, Λάρσον, Διαμαντόπουλος είναι οι 12 των οποίων τα συμβόλαια τελειώνουν ενώ ολοκληρώνονται και οι δανεισμοί των Αμπού Μπα και Ντούρμισαι. Ήδη ένας από τους βασικούς, ο Βέλεθ θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και μένει να δούμε ποιοι από τους υπόλοιπους θα συνεχίσουν να είναι κάτοικοι του Κλεάνθης Βικελίδης. Για την ακρίβεια πόσοι από αυτούς που θα ήθελε να κρατήσει το club (Κόρχουτ, Γκάμα, Ματίγια, Κουέστα) θα ανανεώσουν τελικά.

Είναι αναγκαίο επίσης, στον σχεδιασμό να ληφθεί υπόψη, ότι και αρκετοί από αυτούς που δεσμεύονται με συμβόλαιο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παραχωρηθούν με τη μορφή πώλησης, εφόσον φυσικά τα ανταλλάγματα κριθούν ικανοποιητικά. Φετφατζίδης, Ροζ, Σάσα είναι τρεις μόνο που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στην transfer list. Τα παραπάνω, όπως και η υλοποίηση του πλάνου πάνω στο οποίο θα χτιστεί ο Άρης της επόμενης περιόδου, παραμένουν ασκήσεις επί χάρτου και πιο ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε σίγουρα σε κανένα δίμηνο.

Από τις επιπτώσεις του κορονοϊού δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο και το ποδόσφαιρο. Οι ΠΑΕ είναι ανώνυμες εταιρίες που λειτουργούν όπως και οι περισσότερες εταιρίες ζώντας από τα κέρδη του προϊόντος που παράγουν απευθυνόμενοι στον οπαδό-πελάτη. Η απόφαση για διεξαγωγή των δυο πρώτων αγωνιστικών των πλει- οφ δίχως κόσμο στα γήπεδα, στερεί από τις ομάδες σημαντικά έσοδα.

Φυσικά και στον Άρη που στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ προσδοκούσε σε μια σημαντική ένεση ρευστότητας για την αντιμετώπιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αν η απόφαση δεν επεκταθεί και στα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια του Άρη που είναι και τα πιο εμπορικά (είναι κάτι βέβαια που δεν μπορεί να προβλεφθεί ) τότε μικρό σχετικά το κακό.

Το πρόβλημα θα γίνει πιο δύσκολα διαχειρίσιμο αν ο κορωνοϊός που έχει ήδη κηρυχθεί ως πανδημία βάλει λουκέτο στο ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Θόδωρος Καρυπίδης αποφάσισε να έρθει ο ίδιος μεσοβδόμαδα στη Θεσσαλονίκη ώστε να ενημερώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x